Städtips

14 väsentliga tips för vård och rengöring av trägolv

Vad är trägolv?

Trägolv är ett populärt val för många hemägare, eftersom det ger en rustik och naturlig känsla till inredningen. Det finns olika typer av trägolv, inklusive massivt trägolv, laminatgolv och ingenjörsträgolv. Oavsett vilken typ av trägolv du har, är det viktigt att veta hur man vårdar och rengör det på rätt sätt. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på 14 essentiella tips för vård och rengöring av trägolv.

1. regelbunden sopning

För att hålla dina trägolv rena och dammfria, är det viktigt att regelbundet sopa dem. Använd en mjuk kvast eller en dammsugare med en trägolvstillbehör för att undvika att repa ytan.

2. undvik överflödig fukt

Trä är ett naturligt material som kan påverkas av fukt. Undvik att använda för mycket vatten vid rengöring av trägolv, eftersom överflödig fukt kan orsaka skador som buckling och sprickor.

3. moppning med försiktighet

När du rengör trägolv med en mopp, se till att använda en fuktig mopphuvud istället för en genomblöt. Vrid ur överflödig vätska och undvik att lämna vattenstänk på golvet.

4. använd golvvärmemattor

För att skydda trägolv från värmerelaterad skada, placera golvvärmeunderlägg under möbler som har direktkontakt med golvet. Detta hjälper till att fördela värmen jämnt och förhindrar att golvet blir för varmt.

5. förebygg repor

Förhindra repor på trägolv genom att använda filttassar under möbler och placemats under stolar. Var noga med att klippa klorna på husdjur som kan orsaka skador på golvet.

6. rengöring av fläckar

Om du får en fläck på ditt trägolv, agera snabbt genom att torka upp den med en mjuk trasa eller papper. Använd aldrig starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel, eftersom de kan skada träytan.

7. användning av golvmattor

Placera golvmattor vid ingångar och områden med hög trafik för att minska smuts och grus som kan slitas in på trägolvet. Se till att skaka ut mattorna regelbundet för att avlägsna smuts och damm.

8. kontrollera inomhusfuktighet

Trägolv kan påverkas av förändringar i luftfuktigheten. Håll inomhusfuktigheten på en stabil nivå genom att använda luftfuktare eller avfuktare vid behov. Undvik att placera trägolv i fuktiga områden som badrum eller källare.

9. användning av trärensningsmedel

För att behålla glansen och finishen på ditt trägolv, använd endast trärensningsmedel som är speciellt formulerade för trägolv. Följ tillverkarens anvisningar för bästa resultat.

10. skydd av trägolv vid möbelmontering

När du monterar möbler på trägolv, placera filttassar under benen för att undvika att skada golvytan. Var försiktig och undvik att skjuta eller dra möbler över golvet.

11. undvik stötar och slag

Förhindra skador på trägolv genom att undvika att släppa tunga föremål eller genom att använda skyddande tassar när du flyttar möbler. Var också försiktig med att inte slå i skarpa föremål mot golvytan.

12. behålla en jämn yta

För att undvika att ditt trägolv blir ojämnt, se till att en professionell installerar eller reparerar golvet. En felaktig installation kan leda till krusning eller sprickor i golvet.

13. undvik direkt solljus

Konstant exponering för direkt solljus kan orsaka att trägolv bleks eller förändras i färg. Använd gardiner eller persienner för att skydda golvet mot överdriven solljus.

14. professionell rengöring

Om ditt trägolv är i behov av en djuprengöring eller reparation, överväg att anlita ett professionellt rengöringsföretag. De har den kunskap och expertis som krävs för att vård och rengöring av trägolv.

Hur man undviker skador på trägolv

1. använd skyddande filttassar

Placera skyddande filttassar eller golvmattor under möbler och stolar för att undvika att repa ytan.

2. undvik att dra eller skjuta tunga föremål

Försök att inte dra eller skjuta tunga föremål över trägolvet, eftersom detta kan orsaka repor eller märken.

3. var försiktig med att använda klackar

Om du bär klackar på trägolv, var noga med att vara försiktig för att undvika att öka risken för repor.

4. skydda mot vattenstänk

Undvik att lämna vattenstänk på trägolvet, särskilt i områden som badrum eller kök. Torka upp eventuella spill omedelbart för att undvika skador.

5. förebygg skador vid husdjurshantering

Om du har husdjur, se till att klippa deras klor regelbundet och hålla dem korta för att undvika att de orsakar skador på trägolv.

proffs på fönsterrengöring

Hyr in proffsen för fönsterrengöring för att få de bästa resultaten

Är du bra på fönsterrengöring? Du kanske äger ett hus eller en byggnad där fönstren är höga och svåra att komma åt. Detta extrema höjdproblem hindrar dig från att rengöra fönstren regelbundet. I en sådan situation måste du anställa professionella fönsterrengöringstjänster.

Även om fönsterrengöring låter som en ganska lätt uppgift, behöver det inte alltid vara det. Om fönstret exempelvis är i en avsevärd höjd kan det vara ganska riskabelt att rengöra dem. Men professionella fönsterputsare är experter och kan göra jobbet åt dig så att du inte utsätter dig för risker eller olyckor. De professionella städarna har erfarenhet och utrustning som gör deras arbete enkelt och utmärkta resultat är att vänta.

Här är några punkter som du bör tänka på när du anställer professionella fönsterrengörare.

Få kostnadsförslag på fönsterrengöring

Professionella städföretag som arbetar med fönsterrengöring kommer att kunna ge offerter eller kostnadsförslag. Städarna kan också ställa några frågor som antal, storlek, typ, skick och plats / tillgänglighet för de fönster som ska rengöras. En billig offert kommer att skickas av den professionella städaren om fönstren är mindre, gjorda av vanliga material och är lättillgängliga.

För mer sofistikerade jobb ger specialstädare vanligtvis ungefärliga uppskattningar på telefonen och ger en detaljerad offert för ett visst jobb först efter att städaren gör en grundlig inspektion av fönstret. Denna noggranna inspektion görs av städaren själv för att avgöra om fönsterrengöringsuppgiften kräver särskilda lösningar eller utrustning.

Hur anges priset på att putsa fönster?

Du hittar knappt experter på fönsterrengöring som anger sitt pris baserat på antalet fönster som ska rengöras. I allmänhet har de en grundläggande minimiavgift som kan variera beroende på storlek eller hur lätt fönstren är tillgängliga. Vissa städare kan också ta ut en extra summa för stormfönster, skärmar och så vidare.

Förbered ditt hus för rengöringsuppgiften

Se till att du har ordnat inför rengöringsuppgiften och ta bort allt som kan hindra det professionella fönsterrengöringsarbetet. Även om vissa städare kan hjälpa dig att rensa hindren eller flytta möblerna, kanske inte alla kan det. Det är bättre att du flyttar föremålen i förväg så att rengöringsprocessen och tiden inte slösas bort. De professionella städarna täcker golvet med specialbeläggning för att undvika fläckar från ett eventuellt spill av rengöringslösningar.

Tid som krävs för rengöring av fönster

Kvalificerade fönsterputsare brukar informera dig om att lägga undan en hel arbetsdag för städarbetet. Det är svårt att ställa in en exakt tid för att slutföra jobbet, eftersom det finns många faktorer som kan påverka rengöringsprocessen och sådana faktorer är svåra att förutse i början.

Hyr endast in certifierade städföretag

Det rekommenderas starkt att du bara anlitar licensierade och certifierade fönsterrengörare från bäst städfirma i Falkenberg för att få bästa resultat.

anlita bäst städföretag i falkenberg

Så hittar du bäst städföretag för dina städbehov

Vissa städföretag erbjuder städtjänster varje vecka eller varannan vecka, med andra företag låter dig erhålla en engångsstädning. Det finns också mycket variation när det gäller specialtjänster som tillhandahålls, då olika företag erbjuder olika alternativ för sina kunder. Det är bäst att definiera din budget i förväg och du bör leta efter ett städföretag som är kostnadseffektivt för dig.

Vad kostar det att anlita ett städföretag?

Uppenbarligen bör priset inte vara din enda prioritet. Du måste hitta ett städföretag som är pålitligt. Du kommer ju att släppa in dem i ditt hem! Och du måste hitta en städfirma som gör ett bra städjobb.

Fråga vänner och bekanta om de har anlitat en städfirma tidigare

Om dina vänner, kollegor eller familjemedlemmar använder en bra städfirma i Falkenberg. Ta ett par minuter att fråga dem om deras upplevelse. Ta reda på om de rekommenderar städarna de använder och om de är nöjda med hur deras hus städas.

Kolla upp recensioner på nätet

Du kanske hellre föredrar att spendera tid på kontrollera hur människor i allmänhet har betygsatt de städföretagen. Många har lämnat djupgående recensioner om sina erfarenheter av olika dessa företag. Om du läser igenom dem kan du få extra insikt och hjälpa dig själv att avgöra vilka städföretag du måste undvika.

Gör en lista med bra kandidater

Det är en bra idé att skapa en lista med cirka tre till fem städföretag som ser lovande ut. Då kan du prata med enbart de på din lista och få mer information. På så sätt kommer du att kunna upptäcka det ideala företaget för dig.

Fast pris eller timpris på städtjänsterna

En av många saker du bör fråga om är kostnad. Ta reda på om de tar ut ett fast pris eller en timkostnad, och se om de tar ut några extra avgifter. Naturligtvis är det viktigt att ta reda på om du kommer att förväntas betala för material och rengöringsprodukter eller om de står för det.

Hur betalar man för städet?

Det är också bra om du frågar om betalningsalternativ. Vissa städföretag låter dig betala för sina tjänster i avbetalningar snarare än allt på en gång. På så sätt blir det lättare för dig att ha råd med städtillfällen via ett företag. Andra företag kan också be dig betala innan tjänsten äger rum överhuvudtaget.

Är städarna utbildade?

Fråga om erfarenheten och utbildningen som deras städare har. Du bör se till att städarna är ambitiösa så att ditt hus kan rengöras från golv till tak. Du måste få en rimlig kostnad, men det är mycket viktigare att huset blir ordentligt städat.

Det är ganska enkelt att hitta ett bra städföretag om du gör din efterforskning och ställer rätt frågor. Det finns många spektakulära företag där ute, och om du bestämmer dig för att arbeta med ett av dem, är chansen stor att du blir nöjd.

tips på att rensa upp hemma från marie kondo, städdrottningen

Hur du rensar upp hemmet utan att ångra dig

En läsare har skrivit och undrar hur hen kan rensa ur sitt hem utan att slänga saker som de kommer behöva senare.

Mycket bra fråga. Vi börjar med att få en sak ur världen först. De flesta människor tycker att man enbart rensar ur sitt hem under vårstädningen. Men konceptet med en vårstädning är inte logiskt alls. Våren är ju då som du skall ut och göra iordning din trädgård och plantera nya växter. Du tar ett djupt andetag med ren luft utomhus efter att ha varit inne hela vintern och självklart vill du stanna kvar utomhus.

Rätt tid att göra ”vårstädningen” är när du ändå är fast inomhus. Vintern är den absolut bästa tiden att se dig om i huset och städa från toppen till botten och bli av med alla de saker som du inte behöver. Särskilt efter högtiderna och efter nyår. Varför inte påbörja det nya året med att rensa upp i ditt hem? Om du även är i behov utav städhjälp av en rekommenderad städfirma i Falkenberg, tveka inte att kontakta oss.

Tips från Marie Kondo

Det första du bör göra är att komma på vilka saker du är nöjd med och vilka du inte är nöjd med. En av anledningarna till att Marie Kondos bok om städning är så populär är för att hon berättar för sina läsare att göra sig av med de saker de inte är ”förtjusta” i. Med andra ord, du bör känna en anknytning till dina materiella ägodelar. Problemet med denna metod är att de saker du var förtjust i för fem år sedan kanske inte gör dig förtjust längre.

Så här börjar du rensa upp hemma

Avsätt lite lugn tid när du står i varje rum i ditt hem med ett anteckningsblock. Ta in rummet ordentligt. Bidrar allting jag ser här till rummets estetik och funktion? Vad är överflödigt, vad saknas, vad passar inte in? Skriv ner det som du ser. När du har gjort denna övning så kanske du direkt ringer till en välgörenhetsinsamling som kan komma och hämta saker. Gör inte mer än ett eller två rum på en gång, annars riskerar du att bli överväldigad.

Mental inställning

Mental inställning eller attityd. Det handlar inte om vilka organiseringshjälpmedel du köper utan om att du skall vara disciplinerad med att bara behålla de saker du använder och älskar.

Rätt förvaring

När du känner att din värld börjar bli organiserad och där du vill vara så skall du se till att behålla det så. För att göra detta bör du städa allt eftersom och sätta tillbaka saker där de hör hemma direkt efter att du använt dem. Istället för att stoppa undan småsaker på olika förvaringsplatser eller att hålla dem utom synhåll bör du istället förvara dem i lådor, skåp eller kistor. Ja, du KAN lära barn att göra detta.

Fatta löpande beslut om vilka saker du är förtjust i och behåll enbart dessa saker. Om detta skrämmer dig kan du stoppa in sakerna i en garderob i ett par veckor för att se hur livet är utan dem. Du kan alltid ta fram dem igen om du verkligen älskar dem.

Om du verkligen är nervös för att göra misstag i din rensning så bör du investera i lite förvaring. Känn därefter hur du känner.

Få aldrig dåligt samvete över att du lagt pengar på nya layouter eller system. Över tid så kan vi förändra hur vi ser på våra saker.

Titta inte bakåt. Du kommer göra några misstag. Påminn dig själv att det är en materialistisk värld, de riktigt viktiga gåvorna och ägodelarna bär du med dig inombords.

tips för dig som tycker det är tråkigt att städa hemma

Städa hemma – Tips för att spara tid när du utför ett hemstäd

Även om det kan tänkas vara ett otacksamt jobb att städa hemma, är städning av hemmet ändå en nödvändighet. Ett ökande antal av människor delegerar ut den här uppgiften, men för resten av oss som måste göra det själva, är några städtips och rengöringsråd om hur man minimerar tiden som vi spenderar med det smutsiga arbetet välkomnat och uppskattat. Läs vidare om sätt att minska husstädningstiden och eventuellt njuta av längre spann mellan dina regelbundna hushållssysslor. Om du är i behov utav städhjälp från vår städfirma i falkenberg som fixar städningen i ditt hem, kontakta oss.

Involvera familjen när du ska städa hemma

Att delegera även de minsta uppgifterna kan minska tiden du lägger ned på detta arbete. Små barn älskar att hjälpa till och kommer ivrigt att damma eller rengöra fönstren. Förvisso, kanske bara den lägre delen av dina fönster kommer att bli tvättad, men det är förmodligen den delen som behöver tvättas mest eftersom den är på barnnivå. De kan plocka upp sina kläder och leksaker och till och med hjälpa till att tömma diskmaskinen. En våt trasa eller en våtservett kan tvätta de flesta ytor och båda är ofarliga för de små barnen. Äldre barn kan ansvara för att dammsuga sina egna rum och hålla sina egna badrum (någorlunda) rena.

Regelbundna snabba uppstädningar

Genom att hålla diskhon ursköljd och avtorkad samt arbetsytor avtorkade kommer det att befria dig från en mängd arbete på städningsdagen. Varje kväll före sänggåendet, kan en snabb avtorkning av de gemensamma utrymmena i ditt hem att förhindra att en stor röra ansamlas. Att plocka undan skor, tidskrifter och andra saker tar bara några minuter varje dag och hjälper dig att kunna njuta av ett renare utrymme.

Avlastningszonen under städningen

Skapa en dedikerad avlastningszon för alla att snabbt kunna lasta av och placera sina grejer när de kommer innanför dörren. En väl genomtänkt avlastningszon kommer att kräva lite tid att upprätthålla, vara lätt att använda, minska röran och motverka onödig röra och högar av skräppost och skolarbeten som kan ta över en platt yta och göra dig överväldigad.

Städhink med städprodukter

Förvara en liten hink med rengöringsmedel och trasor i köket och i varje badrum. När ett desinfektionsmedel och en trasa finns inom räckhåll, är det mer troligt att du städar upp en röra när den inträffar, i stället för att skjuta upp det. Att ha ett lager med förbrukningsmateriell, som trasor och engångs- eller rengöringsmedelsfyllda svampar gör små och frekventa städningar snabba och enkelt att genomföra.

Genom att följa dessa städtips kan din storstädningsdag skjutas upp längre än någonsin. Och när den fruktade dagen kommer, kommer du att ha ett mindre jobb som tar mindre tid att slutföra. Sätt bara på musik och sätt igång. Men passa dig, med en så mycket lättare belastning, kan du komma att faktiskt njuta av att städa hemma.

rengöringsprodukter för att vårstäda med familjen

Att vårstäda med familjen så att det blir effektivt och kul

Vårstädning är en av de mest fruktade dagarna enligt många mammor. När vintern äntligen sagt sitt adjö för denna gång, behöver nästan alla hushåll en vårrengöring för att få bort alla högar av skräp som bildats under säsongen och gömt sig under snö. Det är nu dags att välkomna den efterlängtade våren! För de flesta mammor behöver inte denna vårrengöring vara en slitsam dag. Faktumet är att man kan göra dagen till en riktigt skön och rolig aktivitetsdag med hela familjen!

Vårstäda med familjen

Ett sätt man kan göra denna dag bättre för hela hushållet är att göra detta till en familjeaktivitet. Planera vårrengöringen på en dag, helst en helg, när alla är tillgängliga för en heldag av städning utan undantag. Se till att informera alla familjemedlemmar om denna dag i god tid.

När du planerat ett datum, se till att börja planera själva städandet utförligt. Gör upp en lista av alla rum som behöver vårstädas. Lista upp vad som behöver att städas i detta rum. Gör en lista på vilka redskap och städmaterial du behöver för städningen. När du gjort detta är det mycket lättare att ta reda på om du har redskapen eller ej. Om du inte har redskapen är det en bra idé att inhandla det som saknas, så vårstädningen fortskrider utan problem. Även detta kan göras till en familjeaktivitet, att inhandla det som saknas. Bra verktyg är t.ex en kratta, sopborste och en kraftig sax för eventuella häckar eller träd.

Färdigställ din plan och dela ut arbetsuppgifter till varje familjemedlem. Se till att du har en tidsram för varje rum så det inte tar allt för lång tid. Se till att dela upp arbetet lika så det inte blir förseningar. Du kan t.ex. sätta två och två på större rum.

Förbered familjemedlemmarna några dagar innan den planerade dagen genom att sätta upp ett schema på kylskåpet, så varje familjemedlem vet vad deras arbetsuppgift är på dagen. Sätt även upp en lista på vad som behövs för varje arbetsuppgift, så att när dagen väl är kommen vet alla vad som ska göras och hur. Dina planer bör vara korta och koncisa för att undvika onödigt tjafs och onödig förvirring under städningen.

När hela familjen hjälpt till att städa, förtjänar de självklart en bra belöning. När städningen är klar är nog alla väldigt trötta. Om alla orkar kan man ta sig ut för att äta en gemensam middag, annars kan man bara beställa hem allas favoritmat. Om du vill ha en personlig touch till det hela kan du laga allas favoritmiddag. Hela familjen kommer att uppskatta denna belöning!

Att vårstäda kan vara en väldigt rolig arbetsuppgift om man gör det tillsammans. Att städa innebär inte alltid oändligt med lidande. Om du vill göra detta till en familjetradition, se till att göra den första gången den bästa och mest minnesvärda. Stressa inte dagen och visa mycket uppskattning, på så vis kommer den första gången alltid att bli ihågkommen som den bästa. Att skapa traditioner kan vara svårt men det går om man gör det bra!

Gratis offertförfrågan för flyttstädning i falkenberg till bäst pris!

kontakta oss för alla sorts städjobb

Jobba som städare?

Arbeta för en städfirma eller hitta ett städjobb på egen hand?

Det är rätt fantastiskt då man tänker på hur mycket pengar man kan tjäna på att göra sådant som andra inte vill göra. Exempelvis så kan du tjäna en hel del på att ta på dig städjobb. Ja, det kanske inte är särskilt glamoröst och det är ett tufft jobb, men när du får sedlarna viftade framför ögonen så kan det vara värt uppoffringen.

Även i dåliga ekonomiska tider så behöver folk tryggheten av sitt hem. Och de behöver ett rent hem. Glöm inte att de också arbetar inom deras fält av expertis och kanske helt enkelt inte har tid att städa och organisera hemmet då de kommer hem. Det är där du kommer in för att göra deras liv enklare. Vad någon kanske inte tycker om att göra, kan en annan tänka sig att göra om priset är rätt.

Hemstädning

På tal om pengar, om du funderar över att ge dig in i städindustrin eller som hushållerska, så måste du först bestämma dig för om du vill arbeta för en städfirma eller pröva lyckan på egen hand. Det finns fördelar och nackdelar med båda.

Om du arbetar för en städfirma så är det mycket enklare att få städjobb eftersom företaget skickar ut dig varhelst du behövs. Om du arbetar på egen hand så kan det vara svårare att hitta kunder. Många kunder föredrar att välja säkerheten som en städfirma ger eftersom det är ett stort företag, eftersom många är rädda för att ha främlingar i huset. Det får kunderna att känna sig tryggare eftersom företaget redan gjort bakgrundskontroller på sina anställda. Om du vill skaffa städjobb på egen hand så hjälper det dig mycket om du ser till att försäkra dig. Ha dessutom många referenser tillgängliga som stryker hur pålitlig, hårt arbetande och ärlig du är.

Fördelen med att ha din egen städfirma är att du får behålla all vinst själv. En städfirma kanske skickar ut dig på fler jobb, men de tar också en stor del av vinsten. Eftersom du har låga omkostnader så behöver du inte ta så mycket för dina tjänster av dina kunder, som många av de stora företagen gör, och det gör dina priser väldigt attraktiva. Och trots att du har lägre priser än andra städfirmor så är ändå pengarna du får ut i slutändan mer, än om du skulle jobba för någon annan.

Det kan vara svårt att få städjobb på egen hand i början, men så fort du byggt upp din egen kundbas och ryktet sprider sig om dina städtjänster, så kommer allt bli enklare. Ganska snart så har du så mycket jobb som står på kö att du inte vet hur du ska hinna med, och kanske måste utöka företaget!

Kontakta oss på Flyttstädning Falkenberg om du är intresserad av städyrket