tips för dig som tycker det är tråkigt att städa hemma

Städa hemma – Tips för att spara tid när du utför ett hemstäd

Även om det kan tänkas vara ett otacksamt jobb att städa hemma, är städning av hemmet ändå en nödvändighet. Ett ökande antal av människor delegerar ut den här uppgiften, men för resten av oss som måste göra det själva, är några städtips och rengöringsråd om hur man minimerar tiden som vi spenderar med det smutsiga arbetet välkomnat och uppskattat. Läs vidare om sätt att minska husstädningstiden och eventuellt njuta av längre spann mellan dina regelbundna hushållssysslor. Om du är i behov utav städhjälp från vår städfirma i falkenberg som fixar städningen i ditt hem, kontakta oss.

Involvera familjen när du ska städa hemma

Att delegera även de minsta uppgifterna kan minska tiden du lägger ned på detta arbete. Små barn älskar att hjälpa till och kommer ivrigt att damma eller rengöra fönstren. Förvisso, kanske bara den lägre delen av dina fönster kommer att bli tvättad, men det är förmodligen den delen som behöver tvättas mest eftersom den är på barnnivå. De kan plocka upp sina kläder och leksaker och till och med hjälpa till att tömma diskmaskinen. En våt trasa eller en våtservett kan tvätta de flesta ytor och båda är ofarliga för de små barnen. Äldre barn kan ansvara för att dammsuga sina egna rum och hålla sina egna badrum (någorlunda) rena.

Regelbundna snabba uppstädningar

Genom att hålla diskhon ursköljd och avtorkad samt arbetsytor avtorkade kommer det att befria dig från en mängd arbete på städningsdagen. Varje kväll före sänggåendet, kan en snabb avtorkning av de gemensamma utrymmena i ditt hem att förhindra att en stor röra ansamlas. Att plocka undan skor, tidskrifter och andra saker tar bara några minuter varje dag och hjälper dig att kunna njuta av ett renare utrymme.

Avlastningszonen under städningen

Skapa en dedikerad avlastningszon för alla att snabbt kunna lasta av och placera sina grejer när de kommer innanför dörren. En väl genomtänkt avlastningszon kommer att kräva lite tid att upprätthålla, vara lätt att använda, minska röran och motverka onödig röra och högar av skräppost och skolarbeten som kan ta över en platt yta och göra dig överväldigad.

Städhink med städprodukter

Förvara en liten hink med rengöringsmedel och trasor i köket och i varje badrum. När ett desinfektionsmedel och en trasa finns inom räckhåll, är det mer troligt att du städar upp en röra när den inträffar, i stället för att skjuta upp det. Att ha ett lager med förbrukningsmateriell, som trasor och engångs- eller rengöringsmedelsfyllda svampar gör små och frekventa städningar snabba och enkelt att genomföra.

Genom att följa dessa städtips kan din storstädningsdag skjutas upp längre än någonsin. Och när den fruktade dagen kommer, kommer du att ha ett mindre jobb som tar mindre tid att slutföra. Sätt bara på musik och sätt igång. Men passa dig, med en så mycket lättare belastning, kan du komma att faktiskt njuta av att städa hemma.